Stappenplan

Stap 1: Meedenken in het ontwerp

Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe keuken is de indeling. Bent u tevreden met de huidige indeling, of wilt u die juist helemaal anders? Als u voor een andere indeling kiest, moeten al het leidingwerk en de elektrapunten worden verlegd. Zodra u weet hoe de indeling moet worden, en alles nauwkeurig is ingemeten, kunt u materialen, kastdeurtjes, greepjes en het aanrechtblad uitkiezen.

Stap 2: Loodgieter

Nadat de oude keuken is weggehaald en eventuele wand- en vloertegels zijn verwijderd, is het tijd om leidingwerk, elektra en ventilatiekanalen op de juiste plek aan te laten leggen.

Stap 3: Strakke muren

Afhankelijk van de staat van de muren, kunnen nu de muren gestukt worden.

Vervolg

Stap 4: Vloer

Nu de keuken helemaal leeg is, is het moment gekomen om de vloer te leggen. Tegels zijn een voor de hand liggende keuze in de keuken, maar ook een laminaat- of houten vloer zijn mogelijk. Houd hierbij rekening met vloeronderhoud.

Stap 5: Opbouwen

We beginnen met het plaatsen van de kasten. Als de kasten stevig aan de muur zijn verankerd kan het aanrechtblad, alle keukenapparatuur, de wasbak en de kraan worden bevestigd.

Stap 6: Afkitten

Alle naden moeten goed waterdicht worden afgekit. Zo voorkom je waterschade aan je nieuwe kastjes en nare schimmelvorming.