Kozijen – ramen & deuren

Veel warmte kan verloren gaan via ramen, kozijnen of deuren. Door montage van nieuwe ramen, kozijnen of deuren kan je dit oplossen en verhoog je het comfort in de woning.

Mede door montage van nieuwe ramen, kozijnen en deuren verhoog je de isolatiewaarde van de isolatieschil. Hierdoor voorkom je dat warmte via kieren en naden naar buiten verdwijnt. Hoe meer lagen je aanbrengt tussen de binnen- en buitenruimte, des te beter de warmte binnen blijft. Zorg er dus voor dat je naast isolerende beglazing ook veel aandacht besteed aan de luchtdichting.

Meerdere lagen de kou beter buiten houden

HCTimmerservice- Kozijnen

Een oud kozijn kan natuurlijk ook hergebruikt worden!

Wanneer vervangen?

Op de eerste plaatst is het natuurlijk mogelijk dat u ramen of deuren wilt vervangen vanwege esthetische redenen. Wellicht zien zij er niet meer mooi uit of wilt u graag deuren die bij een andere stijl passen. Ook komt het voor dat ramen worden vervangen vanwege thermische of akoestische redenen. In de meeste gevallen zal echter slijtage of een ander gebrek ten grondslag liggen aan de wens de ramen of deuren te vervangen. Dat een deur vervangen moet worden, merkt u meestal doordat er tocht optreedt. Voelt u in de buurt van de deur koude luchtstromen? Kieren en gaten zorgen er dan waarschijnlijk voor dat de deur niet meer goed sluit. Als deze te groot worden, moet de deur vervangen worden. Ook wanneer de deur of het raam niet goed meer in het slot gaat is vervanging bijna altijd noodzakelijk. Ten slotte moeten ramen of deuren regelmatig vervangen omdat in het hout van het kozijn of de deur, houtrot is opgetreden.