Monument & Zorg

Renovatie/restauratie monument

Renovatie

Door renovatie verbeteren wij uw woning. Het is het gedeeltelijk verbouwen van de woning door verandering aan te brengen of het huis te vergroten.

Restauratie

Onder restauratie verstaan wij: het huis terugbrengen naar de originele staat, maar dan wel in een technisch perfecte conditie.

Foto HCTimmerwerken: Uitgangssituatie momumentenpand renovatie

Foto HCTimmerwerken: vervangen steunbalken, aanleg electra- en waterleidingen, plaatsen wanden, opzetten gipsplaat

Subsidie

Subsidie:

Gaat u aan de slag gaat met uw monument? Dan kunnen de onderhouds-, restauratie- of verduurzamingskosten behoorlijk oplopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze kosten te financieren. Ontdek hier welke financiering bij u past.

Hoe financier ik onderhoud, restauratie of verduurzaming?

Subsidies, fondsen en leningen: er zijn voor u als monumenteigenaar of -behouder verschillende financiële mogelijkheden. Komt u niet in aanmerking voor subsidie? Dan is aanspraak maken op een lening met lage rente via het Nationaal Restauratiefonds of op een andersoortig fonds ook een mogelijkheid.

Subsidies vanuit de (rijks)overheid
Vanuit de overheid zijn er subsidies beschikbaar voor onderhoud van rijksmonumenten. Als eigenaar van een rijksmonument kunt u aanspraak maken op instandhoudingssubsidie of op subsidie voor herbestemming.

Regionale fondsen en subsidies
Een aantal provincies en gemeenten heeft een eigen fonds voor restauratie en onderhoud van provinciale- of gemeentelijke monumenten. Uw gemeente of provincie werkt hiervoor samen met het Nationaal Restauratiefonds.

Lening bij het Restauratiefonds
Als u een monumentaal pand gaat restaureren, is het mogelijk om voor de kosten daarvan een hypothecaire lening afsluiten. Op de website van het Nationaal Restauratiefonds checkt u direct of u in aanmerking komt voor een laagrentende lening.

HCTimmerservice- Restauratie

Slaapkamer, douche en toilet afgerond in ingericht. Foto: W3BRR Creative Design. Interieurontwerp: Olga Wittermans.

HCTimmerservice- Restauratie

De complete slaakamer. Aansluitend de douche-ruimte en toilet. Foto: W3BRR Creative Design. Interieurontwerp: Olga Wittermans.