Uw nieuwe badkamer. stap voor stap

Iedere nieuwe badkamer begint met een goed idee. Dat idee is gebaseerd op uw smaak, wensen, budget en beschikbare ruimte. Samen vertalen we dat idee naar een gedetailleerd ontwerp.

  1. Ontwerpen

Iedere nieuwe badkamer begint met een goed idee. Dat idee is gebaseerd op uw smaak, wensen, budget en beschikbare ruimte. Samen vertalen we dat idee naar een gedetailleerd ontwerp.

  1. Voorbereiden

De vervanging van uw badkamer is een behoorlijk ingrijpende verbouwing. Om de rest van uw woning te beschermen, dekken we uw vloer af en voorzien uw trap van stucloper.

  1. Demonteren

De demontage van uw oude badkamer lijkt misschien grof sloopwerk. Toch komt hier meer bij kijken dan u misschien verwacht. Eerst demonteren we al het sanitair. Daarna verwijderen we waar nodig de oude vloer- en wandtegels. Daarbij beoordelen we steeds de kwaliteit van het onderliggende oppervlak. Zijn de wanden strak en schoon genoeg voor de montage van uw nieuwe tegels? Is de kale vloer voldoende vlak? Is de afvoer in orde? Pas als we helemaal tevreden zijn over deze basis, starten we met de montage.

HCTimmerservice- Badkamer
HCTimmerservice- Badkamer

Constructie

Stap 4: Leidingwerk voorbereiden

Een strakke en goed werkende badkamer begint met de aanleg van alle water- en elektriciteitsleidingen. Het inbouwreservoir voor het toilet wordt geplaatst, de aan- en afvoer van het wastafelmeubel worden aangelegd, en alle stopcontacten en lichtschakelaars krijgen hun plek. Al het leidingwerk wordt natuurlijk zó aangelegd dat het tijdens de verdere montage netjes achter de wand- en vloerafwerking verdwijnt.

Stap 5: Voorstrijken

Een tussenstap: voordat we met het stukadoren en tegelen aan de slag kunnen, behandelen we de wanden en vloer met voorstrijk. Dat zorgt ervoor dat het stucwerk en de tegels goed hechten op de ondergrond!

Stap 6: Afwerkvloer aanbrengen

Een strakke, rechte vloer is letterlijk en figuurlijk de basis van uw badkamer. Als de bestaande ‘kale’ vloer – de afwerkvloer – niet voldoet, storten we een nieuwe. Die behandelen we met een speciale pasta, zodat hij 100 procent waterdicht is. Deze pasta gebruiken we ook in alle hoeken van de badkamer. Op die plekken komen verschillende materialen bij elkaar, bijvoorbeeld vloer- en wandtegels. Die kunnen onder invloed van vocht en warmte net iets verschillend van elkaar krimpen en uitzetten. De pasta vangt die variaties op, dus de afwerking van uw badkamer is én blijft strak.

Stap 7: Tegelen

De volgende stap: het betegelen van de badkamer. Ook dit is vakwerk. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste vloertegels veel harder zijn dan wandtegels? Dat komt doordat ze twee keer worden gebakken. Gevolg is dat niet iedere lijm geschikt is om vloertegels mee te lijmen. Uiteraard gebruiken we de juiste kwaliteitsmaterialen en –gereedschappen.

Stap 8: Voegen

Heeft u gekozen voor vloerverwarming? Dan vraagt dat om een ander soort voeg dan bij een onverwarmde vloer. Bovendien is de juiste voeg typisch zo’n detail dat een mooie badkamer onderscheidt van een prachtige badkamer. Zo kunt u een gekleurde voeg kiezen die past bij de kleur van de tegel. Of daar juist mooi mee contrasteert.

Stap 9: Afmonteren

Uw nieuwe badkamer heeft nu een solide basis. De volgende stap is het afmonteren. Het plafond gaat erin en de verlichting wordt aangebracht. De cv wordt aangesloten en ontlucht en al het sanitair wordt geplaatst.

Stap 10: Afkitten en opleveren

Het afkitten is een secuur werkje. We zetten de puntjes op de ‘i’ en lopen tot slot de hele installatie nog eens na. Als alles netjes is afgewerkt en vlekkeloos werkt, leveren we uw nieuwe badkamer op.